Sanmar, römorkör ihracatında kendi rekorunu kırıyor

MDN İstanbul

Türkiye’nin lider römorkör üreticilerinden Sanmar Denizcilik, yıl sonuna kadar toplam 18 römorkörün inşasını tamamlayıp teslim ederek bu segmentte yeni bir rekora imza atmayı planlıyor.
Ocak ayından bu yana ilk 4 ay içinde 4 adet römorkör teslim eden Sanmar, bu römorkörlere ek olarak 25 Nisan günü aynı gün içinde 3 römorköre seyir tecrübesi yaptırarak, bu testleri de başarıyla sonuçlandırdı.
Kendi içinde bir çok ilki barındıran yüksek teknoloji ve performansa sahip bu yeni nesil çevreci römorkörlerin 4’ünün teslimini başarıyla tamamlayan Sanmar, mayıs ayında yapılacak bir seyir tecrübesi ile toplam 4 römorkör daha teslim edecek.
Dünyanın yalnızca LNG yakıtla çalışan ilk römorkörü M/T Borgøy’u inşa etmesiyle tüm denizcilik sektörünün ilgisini Türkiye’ye çeken Sanmar, Norveçli Bugser og Berging’den aldığı 5 römorkör siparişinin ikisi olan Borgøy ve Baus’u geçtiğimiz aylarda teslim etmişti. Kalan 3 römorkörün inşasını da başarıyla tamamlamak üzere.
Sanmar geri kalan üç römorkör olan Bokn, Brage ve Bison’u da mayıs ayı içinde teslim ederek, yüksek teknoloji gerektiren bu tip gemilerin teslimatını çok kısa bir zaman süresinde gerçekleştirmiş olacak. Bokn römorkörü, Borgøy’un ardından yalnızca LNG ile çalışan ikinci römorkör olma özelliğine sahip. İnşa edilen 3 adet römorkörün tüm seyir testleri ve kontrollerinin bir gün içinde yapılabilmesi ve römorkörlerin denemelerde gösterdiği yüksek performans Bugser og Berging firmasının temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Sanmar’ın mayıs ayı içinde teslim edilecek dördüncü römorkörü ise Çelebi Holding’e satılacak olan Ulupınar XVIII olacak.
Yıl sonuna kadar 18 römorkör
Türk gemi ve yat ihracatı sektörünün lokomotif tersanelerinden Sanmar, 2014 sonuna kadar toplamda 18 adet römorkörün inşasını tamamlayıp alıcılara teslim etmeyi hedefliyor. Mayıs ayı sonuna kadar teslim edilen toplam römorkör sayısının 8’e ulaşacağı kaydedilirken, geri kalan 10 adet römorkör de dahil olmak üzere, 2014 yılı içinde teslim edilecek 18 römorkör; Norveç, İtalya, Hollanda, Türkiye, Avustralya ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirketlere ihraç edilmiş olacak.

Bunu Paylaşın