Viaport Marin’den, Tuzla’ya 650 milyonluk yatırım

MDN İstanbul

Via Properties tarafından Tuzla’da denizin üstünde 650 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen Viaport Marin, Mayıs 2015’te İstanbullular’ın hizmetine açılacak. Denizyolunun yanı sıra, hızlı tren, Marmaray ve Havaray ile ulaşımın sağlandığı projeyi yılda yerli yabancı toplam 25 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
150 bin metrekare yeşil alan, 750 yat kapasiteli marina, adacıkların üzerine yerleştirilmiş otelin bulunduğu Viaport Marin’de, Tuzla halkı ile yat sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ticari üniteler yer alacak.
İstanbul Büyükşehir Bele-diyesi ve Tuzla Belediyesi’nin de katkıda bulunduğu Viaport Marin projesinde 5 çıpalı marina konsepti uyarlandı. Projede, unutulmaya yüz tutan balıkçı barınakları yeniden inşa ediliyor. Bugüne kadar hayata geçirdikleri konsept projelerle adını duyuran Via Properties’in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Tuzla’da dünya standartlarında ve yine Türkiye’de ilk olan bu projeyi hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu tarz projeler genelde halka açık olmaz. Biz ise projenin orta yerine halka açık mekanlar koyduk. Denizin içinde karaya 300 ila 400 metre mesafede yer alan projeye yılda 25 milyon yerli yabancı ziyaretçi bekliyoruz” diye konuştu. Projenin içinde yer alacak 200 odalı otelin odalarından direkt denize girilebileceğini anlatan Bayraktar, “Otelin içinde 10 bin metrekarelik deniz suyundan oluşan havuz olacak” dedi.
Bayraktar, tamamlandığında içerisindeki tesislerde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak projenin ardından Viaport Marin’in 29 yıl boyunca Via Properties tarafından işletileceğini belirtti.
“Ayrıca, projenin içinde 750 yat bağlama kapasiteli marinanın yanı sıra 200 teknelik balıkçı barınağı bulunuyor. Tuzla Türkiye’deki yat imalatının büyük bir kısmının yapıldığı yer olarak dikkat çeken bir bölge. Bu sebeple yat imalatçılarıyla da görüşerek fikirlerini aldık.
Yat imalatının sonlama diye bir bölümü var. Yatlar belli bir hangarda inşa edildikten sonra denize indiriliyor ve sonlama işlemi denizde yapılıyor. Dünyada işlemler bu şekilde yapılırken, Türkiye’de yat imalatçılarının böyle bir imkânları yok. Biz projemizde yat imalatçılarının sonlama işlemlerini yapabileceği bir bölüm tahsis ettik. Marinacılık bizim alanımız değil daha çok karma projelerle ilgileniyoruz.
Marina işletmecileriyle rekabete girmeyi düşünmüyoruz. Ayrıca bu projede Türkiye’nin tek su gösteri merkezi yapmayı da planlıyoruz. Istanbullular’ın dışarı gezmeye çıktığında aklına ilk gelmek isteyecekleri yer olma hedefiyle yola çıktık ve bu hedef doğrultusunda ilerliyoruz. Bu projede suyun üstünde bir hayat kurguladık. Dünyada pek fazla örneği olmayan bu proje yepyeni bir teknoloji ve çalışma modelinin örneği olacak. Tuzla Bölgesi’ndeki büyük otel talebine uygun olarak odanızdan denize girebileceğiniz şekilde dizayn edilen bir business oteli bölgedeki sanayi kuruluşlarını da rahatlacak. Büyük otel zincirleriyle marka konusunda yaptığımız görüşmeler sürüyor.

Bunu Paylaşın