İtalya’dan Sanmar’a römorkör siparişi

MDN İstanbul

Sanmar Denizcilik, Mart ayının son haftasında Genoa’da yerleşik Rimorchiatori Riuniti firması ile Sanmar Boğaçay sınıfı bir adet römorkör inşası için kontrat imzaladı.
Rimorchiatori Riuniti, 1922’den beri Genoa Limanı’nda römorkör hizmetleri veriyor. Römorkörlerini çoğunlukla İspanyol tersanelerinde inşa ettirmeyi tercih eden firma, ilk defa bir Türk tersanesine sipariş verdi. Sanmar Denizcilik, geçtiğimiz yıllarda 5 farklı İtalyan firmasına toplam 7 adet römorkör teslim etmişti. Sanmar Denizcilik’in daha önceki teslimlerden doğan İtalyan Devleti Bayrak kuralları konusunda tecrübesi ve Boğaçay serisine ait bu römorkörün boyutuna göre sahip olduğu çekme kapasitesinin yüksek olması, İtalyan firmanın Sanmar Denizcilik’i tercih etme sebeplerinin başında geliyor.
Dünyaca ünlü römorkör tasarımcısı RAL firmasının Sanmar için özel tasarladığı RAmparts 2400SX sınıfı römorkörlerin 60, 70 ve 75 tonluk farklı tipleri var. Rimorchiatori Riuniti için inşa edilecek olan römorkörün 70 tonluk orta boyutta modellerden olduğu kaydedildi. Teslimatın 2014 yılı temmuz ayında olacağı belirtildi.

– Uzunluk: 24.40 m
– En: 11.25 m
– Draft: 5.2 m
– Ana motor gücü: 1920 kwatt
– Hız: yaklaşık 12 knots
– Bollard pull ahead: yaklaşık 70 ton

Bunu Paylaşın