Buse Tosun Çavuşoğlu’ndan güreşte dünya şampiyonluğu

MDN MEDIA

Millî güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı

Kadınlar 68 kiloda mücadele eden Tosun, müsabakayı tuşla kazanarak kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

İlk maçında Moldovalı Irina Ringaci’yi mağlup eden Çavuşoğlu, son 16 turunda Meksikalı Alejandra Rivera Arriaga’yı tuşla yenerek, çeyrek finalde Çek Adela Hanzlickova’yı 8-0 mağlup etti. Yarı finalde Japon Millî Sporcu Ami Ishii’yi teknik üstünlükle yenen Çavuşoğlu, 2024 Paris Olimpiyatları’na kota aldı. Final turunda da Moğolistanlı Delgermaa Enkhsaikhan’ı yenen Millî Sporcu kariyerindeki iki bronz madalyaya bir de altın madalya ekledi.

Sırbistan’da devam eden Dünya Şampiyonası’ndan Türkiye’ye ilk altın madalyayı getiren Çavuşoğlu, basın mensuplarına, “Rüya gibi bir gün yaşıyorum. Altın madalya alarak ülkeme dönüyorum. Şu anın hayalini o kadar kurdum ki Avrupa şampiyonalarında maçlarımı son saniyelerde kaybetmiştim. Bugün burada onların desteği ve emeği sayesinde bu altın madalyayı boynuma taktım. Gerçekten çok mutlu ve gururluyum. İnşallah, olimpiyatlarda da ülkeme altın madalya kazandırırım” dedi.

AA

Bunu Paylaşın