İngiliz SMS Towage, Sanmar’dan dördüncü römorkörü aldı

MDN İstanbul

İngiliz operatör SMS Towage şirketi Kanada Vancouver’de bulunan Robert Allan’ın dizayn firması tarafından tasarlanan 24 metrelik 3 adet römorkörü filosunda bulunduruyor. Sanmar tarafından inşa edlien Ulupinar XIII römorkörünü satın alacaklarını belirten SMS şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Paul Escreet “Bu opsiyonu kullanmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. “Ulupinar römorkörünün satın alınması29 Ocak’ta gerçekleşti ve römorkör Yorkshireman olarak adlandırıldı.”
Römorkör SMS ekibiyle birlikte Türkiye’den İngiltere’ye 3 Şubat’ta denize açıldı. Şubat ayı sonunda Humber Nehrine ulaşan römorkör Immingham’da çalışacak.
Bu 15 adet çok yönlü ASD modeli römorkör İstanbul’daki Sanmar tersanesi tesislerinde inşa edliyor. Yorkshireman, Mersin’de Sanmar’ın kendi filosunda çalışan Statesman (Ulupinar XIV) römorkörünün son öncülü olduğu biliniyor.
24.40m x 9.15m ölçülerinde 4.40 m maksimum draft’e sahip Ulupinar Serisi römorkörlerde birden çok enerji opsiyonu bulunuyor. SMS şirketi her biri 1800 devir/dakika hızda 1230 KW enerji üreten bir çift Caterpillar 3512 dizel motor ile, öne ve arkaya 50 rton civarında güç veren Rolls-Royce US 155 FP azimut pervane bulunuyor. Ortalama kullanım hızı ise 13 knots olduğu belirtiyor.
125 ton fren tutma yükü bulunan ve DMT tarafından baş ve kıç güvertedeki vinçler, Palfinger gemi vinci ve Data Hidrolic çekme pimleri kapsamlı bir gemi makinesi donanımı sağlıyor. Mevcut alanın akıllıca kullanılması ve yüksek düzeydeki kalite hem zabitlere hem de gemi mürettebatına 24 metrelik gemilerde az bulunur bir konfor ve rahat sağlıyor. Tüm yaşam alanlarında dikkat çekici düşük gürültü düzeyi kaydedilerken, motor yükünün yaklaşık 80’i iki tek ve bir çift kabinde yüzde 80’in altında hissediliyor.
Paul Escreet’e göre Yor-shireman Ulupinar’in diğer kardeş römorkörleriyle birlikte Immingham limanında çalışacak.

Bunu Paylaşın