Kadın Briç Milli Takımımız dünya ikincisi oldu

MDN MEDIA

20 Ağustos- 2 Eylül tarihleri arasında Fas, Marakeş’te gerçekleştirilen 46’ncı Dünya Briç Milli Takımlar Şampiyonası, Venice Cup’ta milli takımımız Dünya ikincisi oldu

24 ülkenin takımlarının katıldığı şampiyonada Milli Takımımız Aslı Acar, Berrak Erkan, Hatice Özgür, İrem Özbay, Özlem Kandolu, Tuna Elmas ve Takım Kaptanı Gökhan Yılmaz bütün maçları açık ara farkla kazanarak, gümüş madalyayı almaya hak kazandı.

Tüm kategorilerde Milli Takım sponsoru olan Turkon Line tarafından desteklenen Türkiye Briç Milli Takımı, bu sene içerisinde başka başarılara da imza attı. Hatice Özgür ve Dilek Yavaş, 2023 Avrupa Kadın Çiftler Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olurken, Berrak Erkan- Aslı Acar ve Hatice Özgür- Dilek Yavaş’tan oluşan takım Avrupa üçüncüsü oldu.

Genç Briç Milli Takımımız U26 sporcuları Hamza Çoban, Metecan Kalaycı, Hakan Kuşçu, Tuğrul Utku Sarı, Muhamed Furkan Eker ve Barkın Gülez ise 31 Temmuz 2023’te Holllanda’nın Veldhoven kentinde 18’inci Dünya Geçler Şampiyonası BAM Turnuvası’nda üçüncülük madalyası kazanırken, U31 Milli Takımımız Merih Dikbaş, Yiğit Başbuğ, Levent Nedim İnan, Cem Yiğit Ağa, Onur Akbıyık ve Fatih Aydın aynı turnuvadan beşincilikle ayrıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın