Dünyanın en büyük yolcu gemisinin sefer tarihi belli oldu

MDN İstanbul

Titanic’in beş katı büyüklüğündeki dünyanın en büyük yolcu gemisi, Icon of the Seas Ocak 2024’te ilk yolcularını açık sulara taşıyacak.

Royal Caribbean International’ın dev gemisi ‘Icon of the Seas’ 365 metre uzunluğunda ve Titanic’in 46.329 ton ağırlığına kıyasla 250.800 ton ağırlığında olacak. Geminin maksimum kapasitede yaklaşık 7.600 yolcuyu ve ilave 2.350 mürettebatı taşıması ve toplam kapasiteyi yaklaşık 10.000 kişiye çıkarması bekleniyor.

Geçen ay Royal Caribbean, geminin ilk deniz deneme turunu başarıyla tamamladıktan ve ilk kez açık okyanusta yelken açtıktan sonra “bir sonraki inşaat kilometre taşına” ulaştığını duyurdu.

Gemi, 2024’te denize indirildiğinde tüm yıl boyunca Miami’den Doğu ve Batı Karayip tatilleri için yelken açacak. Bahamalar, Meksika, St. Maarten ve Honduras kıyılarına seyahat edecek.

En sürdürülebilir gemi

Royal Caribbean, Icon of the Seas’ın aynı zamanda sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve yakıt hücresi teknolojisi ile çalışan ilk gemi olacağını ifade ediyor. Kıyı elektrik bağlantısı ve atık ısı geri kazanım sistemleri gibi teknolojileri kullanan şirket, geminin şu zamana kadar yapılmış en sürdürülebilir gemi olacağını iddia ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın