Taşkent Turizm yeni alıcısını bekliyor

MDN İstanbul

Boğaz’da iki lüks teknesiyle 30 yılı aşkın süredir hizmet veren Türkiye’nin yüzer lüks restoranı Taşkent Turizm sahip olduğu teknelerle birlikte şirketi de satma kararı aldı.
Çetin Taşkent tarafından 1980’lerin başında İstanbul’da kurulan Taşkent Turizm, Türkiye’de kurulan ilk yüzer restoran olma niteliğini taşıyor. Kuruluşundan bu yana yerli ve yabancı devlet görevlileri başta olmak üzere birçok üst düzey konuğu ağırlayan Taşkent Turizm’in tekneleri denizde kalite ödülü International SKALITE başta birçok ödül ve takdirnameye sahip.
5 yıldızlı Otel konforunda iki adet tekneye sahip olan Taşkent Turizm şirket geniş müşteri portföyüyle sektörün lider kuruluşları arasında yer alıyor. Kurucusu Çetin Taşkent’in geçirdiği rahatsızlıktan dolayı yeni işletmeci arayan şirket, sektörde deneyimli personeliyle de alıcıların ilgisini çekiyor.
TUGS’ye (Türkiye Ulus-lararası Gemi Sicili) kayıtlı olan her iki gemide de gelir ve kurumlar vergisi ile gemide istihdam edilen çalışanların da gelir vergisi muafiyeti vardır. Gemilerin 2013 itibariyle 5’er yıllık surveyleri yapılmıştır.
Taşkent-I teknesi 35 x 5.60m ebatında  ve 2 x 260 HP Volvo Penta ana motora sahip iken, Taşkent-II ise 47,80×7.50m ebatında ve 2 x 460 Cummins ana motora sahiptir.

Bunu Paylaşın