Şadan Kaptanoğlu doktorasını aldı

MDN İstanbul

Kaptanoğlu Holding CEO’su, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Şadan Kaptanoğlu, İngiltere’nin Leicester De Montfort Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nden en yüksek seviyeli akademik derece olan doktorasını İşletme alanında aldı.
Kaptanoğlu, yüksek lisansını; kuruluşu 1800’lü yıllara dayanan ve Mohandas ‘Mahatma’ Ghandi’den Margaret Thacther’a, Clement Attlee’den Tony Blair’e kadar bir çok dünya liderini mezun eden City University London’da “Deniz Ticareti” üzerine yapmıştı.
“Sustaining Competitive Advantage of Family Businesses Through Co-Operative Decision Making” başlıklı doktora tezini sunarak doktorasını alan Kaptanoğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun olduktan sonra aktif olarak aile şirketlerinde çalışmaya başladı. İş yaşamıyla eş zamanlı akademik kariyerine de devam eden Kaptanoğlu, evli, 2 çocuk annesi.
MarineDeal News’e ko-nuşan Şadan Kaptanoğlu, Akademik kariyerinin özellikle Piri Reis Üniversitesi’nin gelişimine vizyon katacağına inandığını vurgulayarak şunları söyledi:  Mütevelli Heyeti üyesi olduğum Piri Reis Üniversitesi’nde görev alan tüm akademisyenlerle ilişkimizi iş hayatında edindiğimiz deneyimlerle yıllardır başarıyla sürdürüyoruz. Özel sektör-üniversite işbirliklerinin ülkemize hem ekonomik hem sosyal alanda ciddi kazanımlar sağladığı düşüncesinden hareketle, aynı değerleri akademik alanda da sunmamın faydasını önemsedim. Ticari tecrübemizle bir elimiz güçlüyken, akademik bilgimizle de diğer elimizi güçlendirmek kaçınılmazdı. Edindiğim bu bilimsel yeterlilik düzeyiyle gündemimizde olan konuları ve olayları derinlemesine araştırma, inceleme, yorum yapabilme ve yeni yöntemler belirlemede etkin kullanabileceğimi düşünüyorum. Üniversitemizin değerli akademisyenleriyle her platformda aynı dilden konuşup, onları anlamaya hedeflerimize bir bir ilerlerken ortak bir vizyon geliştirmemize artı değer katacağına inanıyorum.”

Bunu Paylaşın