2014 FIATA Dünya Kongresi ikinci kez Türkiye’de yapılacak

MDN İstanbul

13-18 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük lojistik organizasyonu 2014 İstanbul  FIATA Dünya Kongresi,  basın tanıtım toplantısı UTİKAD’da gerçekleştirildi.
12 yıl aradan sonra ikinci kez UTİKAD ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek kongreye 1000’in üzerinde yerli ve yabancı katılımcı bekleniyor. “Sustainable Growth in Logistics”-“Lojistikte Sürdürebilir Büyüme” temasının işleneceği kongreye Avrupa, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Kafkaslar, Çin başta olmak üzere Asya ülkeleri ve Afrika’dan çok sayıda sektör temsilcisi ile üst düzey yönetici, küresel lojistik pazarının yeni ‘üretim ve dağıtım üssü’ olmaya hazırlanan Türkiye’nin lojistik potansiyelini  yakından tanımak ve  yeni iş birliği fırsatları sağlayabilmek için İstanbul’a gelecek.
‘FIATA 2014 İstanbul’ tanıtım toplantısında kongre hakkında bilgiler veren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, ilki 2002 yılında yine UTİKAD ev sahipliğinde gerçekleşen kongrenin FIATA tarihinin en başarılı kongrelerinden biri olarak kabul edildiğinin altını çizerek, 2014 Dünya Kongresi’ni de FIATA’nıın en başarılı kongrelerinden biri yapma hedefinde olduklarını kaydetti. Erkeskin, “UTİKAD olarak ‘Kongre Kenti’ İstanbul’a yakışır,  gerçek bir dünya kongresi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Erkeskin, kongre bayrağını teslim almak amacıyla Ekim ayında Singapur’da düzenlenen 2013 FIATA Dünya Kongresi’ne katıldıklarını ve kongre boyunca UTİKAD standının katılımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.
FIATA’da, Multimodal Taşımacılık Enstitüsü Çalışma Grubu’nda Türkiye’yi temsil eden ve Singapur’da düzenlenen seçimli kongrede FIATA Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Turgut Erkeskin, bu vesileyle dünya lojistik pazarında alınacak kararlarda, Türkiye’nin söz sahibi olacağı ve çıkacak kararları Türkiye lehine etkileyebileceğinin de altını çizdi.

Bunu Paylaşın