Orhangazi Gemisi deprem bölgesine gidiyor

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplamda 2400 yolcu kapasiteli 2 gemisini, konaklama ve gerekli görüldüğü hallerde tahliye konularına yardımcı olmak için deprem bölgesi Hatay İskenderun’a gönderiyor. İlk olarak yola çıkacak olan 16 yaşındaki Orhangazi Gemisi’nin 1200 yolcu kapasitesi bulunuyor. Önceliği afet bölgesindeki vatandaşlara konaklama hizmeti sunmak olan gemi, gerekli hallerde tahliye için de kullanılabilecek. Geminin içerisinde vatandaşlar için yaşam ve barınma alanı bulunuyor. Duş ve tuvaletlerin yanı sıra sıcak yemek hizmeti için bir mutfak, revir ve psikolojik danışma odaları, afetten etkilenen çocuklar için oyun alanları konumlandırıldı. Gemide doktorlar ve kreş öğretmenleri de afetzedelere destek olacak.

25-30 saat sürecek yolculuğun sonunda İskenderun’a varması beklenen Orhangazi Gemisi, milyonlarca insanın etkilendiği depremde barınma sorununa çözüm olacak.

Şehirhatları A.Ş Genel Müdürü Sinem Dedetaş, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Yıldız depremzedelere ulaşmak için Orhangazi gemisini Yenikapı’dan saat: 16:00’da uğurladı.

Osmangazi de yola çıktı

İBB’nin depremzedeler için hazırladığı diğer gemisi Osmangazi de yola çıktı. Gemiler bölgedeki konaklama ve gerekli görüldüğü hallerde tahliye konularına yardımcı olmak için kullanılacak. Gemilerin ikisi de İDO Terminali’nde donatıldı.

Bunu Paylaşın