Kaçırılan Geden Line gemisi serbest

MDN İstanbul

14 Temmuz’da Gabon’da korsanlar tarafından kaçırılan Çukurova Grubu’na bağlı Geden Line şirketine ait  COTTON adlı tankerin 23 Temmuz günü sabaha karşı serbest bırakıldığı açıklandı.
Malta bayraklı 37 bin 879 dwt’lik COTTON isimli kimyasal ürün tankeri, Batı Afrika açıklarında seyrederken, Gabon’a 20 mil mesafede 14 Temmuz’da kaçırılmıştı. Gabon’un liman kenti Port Gentil’den ayrıldıktan kısa bir süre sonra irtibat kurulamayan tankerde Hindistan vatandaşı 25 mürettebatın olduğu belirtilmişti. 14 Temmuz’dan beri gemi ile irtibat sağlanamayan tanker, yoğun girişimlerden sonra serbest bırakıldığı açıklandı.
Türkiye’nin Gabon Büyük-elçisi  Ahmet Rıza Demirer geminin 23 Temmuz’da Nijerya karasularında serbest bırakıldığını ancak korsanların tankerden ham petrol ve diğer petrol ürünlerini çaldığını söyledi.
Uluslararası Denizcilik Bürosu, kaçırma olayının gerçekleştiği Gine Körfezi’ndeki korsanlık olaylarının Afrika’nın diğer kıyısında aynı sorunun yaşandığı Somali’yle benzer bir seyir içinde olduğu uyarısında bulundu.
Şirketten yapılan açıklamada gemi personelinin iyi olduğu ve geminin yoluna devam ettiği belirtildi. Cotton adlı geminin serbest kalması için korsanlara fidye verilip verilmediğiyle ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bunu Paylaşın