Jotun Türkiye’den dev anlaşma

MDN İstanbul

Jotun Türkiye  Romanya’da bulunan Daewoo Mangali Heavy Industries Tersa-nesi’nde yapımı başlayacak olan, Alman konteyner firması C.P. Offen firmasına ait 6 adet 5.500 TEU’luk konteyner gemisinin boya tedarikçisi olarak anlaşma imzaladı. Anlaşma özellikle son dönemde yaşanan küresel krizin etkisi ile daralan yeni inşa pazarında çok önemli bir başarı olarak nitelendirildi. 6 gemi için toplam boya bütçesi yaklaşık 10-11 milyon dolar civarında olacağı açıklandı. Proje son dönemde Jotun’un yeni inşa pazarındaki büyük başarılarına bir zincir daha eklenmesini sağladı.
1971 yılında Almanya’da kurulan C.P. Offen firmasının merkezi Hamburg’ta. Dünyanın en büyük konteyner filolarından birine sahip olan firmanın hizmette olan ve yapımı devam eden yaklaşık 130 konteyner gemisi bulunmakta. Geçtiğimiz sene Güney Kore Daewoo tersanesinde firma için yapılan 14 adet 15.000 TEU gemileri için de Jotun’u boya tedarikçisi olarak seçen firma, Jotun Türkiye ile yaptığı anlaşma ile ortaklığını yeni projelere taşımaya devam ediyor.

Her alana cevap veriyor
Projede kullanılacak boya sistemleri günümüz gemi inşasının tüm isteklerine cevap veren, yeni nesil teknolojilerle üretiliyor. Ürünler tersanelere hız kazandırırken, aynı zamanda IMO regülasyonlarını da karşılıyor. Aynı zamanda gemi firma sahiplerinin yüksek beklentilerine de rahatlıkla cevap  verebiliyor. Bir geminin tüm mahallerinde rahatlıkla kullanılacak olan Universal astar boya Jotacote Universal, geniş kullanım alanı ve yüksek kalitesi ile projede baş sırayı alıyor.
Ayrıca zehirli boya olarak projede premium plus kategorisinde yer alan ve yüksek süratli gemilerde 5 yıl süre ile mükemmel koruma ve yakıt tasarrufu sağlayan Seaquantum Plus S zehirli boyaya da yer verilmiş.
Jotun Türkiye, Jotun Almanya, Jotun Kore ve Jotun Romanya’nın ortak çalışmaları, tersane ve gemi sahibi ile yapılan teknik yeterlilik görüşmeleri sonucunda ulaşılan bu başarı, Jotun’un Global gücünün görülmesi açısından çok iyi bir örnek oluşturmaktadır.

Bunu Paylaşın