DSME dünyanın en uzun iskelesini yapacak

MDN İstanbul

Güney Koreli Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) dünyanın en büyük yüzen iskelesi Royal Dock’un yapımına başladı. DSME’ye ait Okpo Tersanesi’nde yer alacak iskele 432 metre uzunluğa, 85,6 metre genişliğe ve 130 bin dwt kapasiteye sahip olacak. DSME 18 bin teu’luk konteyner gemileri ve 68 metre uzunluğunda gemiler inşa etme imkanına sahip. Güney Jeolla bölgesinde bulunan Daehan Tersanesi’nde (DS) yapılacak iskele DSME’nin daha büyük FPSO ve LNG-FPSO inşa etmesini sağlayacak. Royal Dock-5 üretime sağlayacağı katkının yanında depolama sorununu da giderecek.
İskeleninin Okpo Tersanesi’ne 2012’nin aralık ayında getirilip, Şubat 2013’te üç LNG taşıyıcısının yapımına başlanması hedefleniyor. Firma daha önce büyük gemilerin yapımı için Royal Dock-4’ü hizmete sokmuştu. 438 metre uzunluk ve 84 metre genişliğindeki Royal Dock-4 120 bin ton yük kapasitesine sahip. Bu tip yüzen iskeleler gemilerin suya indirilmesi için daha az zaman harcanmasını sağlıyor. Royal Dock-4’te, iskelenin 21 metre yükselip alçalmasını sağlayan 4500 metreküp kapasiteli 16 su pompası bulunuyor.
Yüzen iskeleler sayesinde firmalar karaya bağlı iskelelerde gemi inşa etmeye göre tasarruf sağlıyor.
Bu sene içerisinde Oman Drydock (ODC), Duqm Umman’da bulunan gemi tamirhanesinde bir yüzen iskele inşa etmeyi planladığını açıklamıştı. İskele tamamlandığında şu anda Bahreyn’de bulunan ve bölgedeki tek yüzen iskelenin kapasitesini aşması bekleniyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın