Sedef Tersanesi’ne asfalt tankeri siparişi

MDN İstanbul

Yurtdışında kurulu bir offshore firması Amerikalı Sargent firmasından aldığı asfalt tankeri siparişini Sedef Tersanesi’nde yaptırmak üzere kontrat yaptı. TVK Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Can Topsakal’ın bireysel ilişkileri nedeniyle bu off-shore şirketine yardımcı olunduğunu ifade eden TVK Genel Müdürü Turgut Atagün, teknoloji ve bu işi yapabilirlik açısından bakıldığında Sedef’in öne çıktığını kaydetti.
Yaklaşık değeri 25-30 milyon dolar olan tankerin Kasım 2011’de müşteriye teslim edileceğini ve bu projenin devamının geleceği ümidiyle offshore firmasının Sedef’le bir “term” bir de “option” olarak kontrat yaptığını belirten Atagün, teknik özelliklerle ilgili şunları söyledi: “13 bin metreküplük taşıma kapasitesine sahip olan tankerde 12 adet tank bulunuyor ve bu tanklar 250 dereceye kadar ısınabiliyor. Boyu 136, genişliği ise 21 metre.”

Sedef askeri projelerde
2008 krizinden sonra ticari projelerin yanı sıra askeri projeleri de hedefleme kararı alan Sedef, havuzlu çıkarma gemisi ihalesine katılmaya hazırlanıyor. Mart ayında açılan ihale için son başvuru tarihi 16 Mayıs 2011. Gemi için istenen bazı özellikler şöyle; 13 tank, 27 zırhlı araç, 50’nin üzerinde değişik tipte kara aracı ve dört tane çıkarma gemisini içine alması, dört ve üzeri sayıda helikopterin güverteye konabilmesi ve 7.000 mil seyir saatinin olması gerekiyor. Sedef ’in Karadeniz Holding için yaptığı elektrik üreten gemi projesinde ise 125 megawatt elektrik verebilen iki gemi teslim edilerek Irak’a gitti. Yaklaşık 150 megawatt elektrik verebilen üçüncü gemi kasım sonunda teslim edilecek ve Pakistan’a gidecek. Projenin devamı için ise Karadeniz Holding’in, Çimtaş Tersanesi (eski adı Soli Tersanesi) ile çalışmaya devam edeceği alınan duyumlar arasında.

Bunu Paylaşın