Denizcilik eğitiminde bir kilometre taşı

MDN İstanbul

Türk denizcilik sektörünün küresel sistemdeki rekabetini kalifiye eleman eğitimi açısından önemli derecede güçlendirecek olan Piri Reis Üniversitesi, sektör için kilometre taşı niteliği taşıyor.
Uluslararası arenada önemli bir oyuncu olmayı hedefleyen üniversite, Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) önderliğinde başlatılan girişimlerle, 1993 yılının ilk ayında Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın (TÜDEV) hayata geçmesiyle 8 Şubat 2008 tarihinde kuruldu. Mesleki ve akademik eğitim arasında bir sinerji yaratmayı hedefleyen Piri Reis Üniversitesi, uluslararası standartlarda eğitim ve öğretim kalitesiyle sorunlara bilimsel katkı sağlayan öğrenciler yetiştirme disiplinini uyguluyor.
Öğrencilerine yüzde 50 burs sağlayan üniversite kişi başına düşen bilimsel yayın sayısı sıralamasında da performans kriterleri listesinde üst sıralarda yer alıyor. Kapılarını geçen yıl açan üniversitenin kampus inşası devam ettiğinden, denizcilik yüksek okulunun güverte ve makine bölümlerindeki 174 öğrenci TÜDEV eğitim merkezinin binasında öğrenim görüyor.
Türkiye’de çevreye duyarlı ilk ‘yeşil’ kampuse ev sahipliği yapacak olan üniversite, yeni binasına 2012 yılının ekim ayında geçmeye hazırlanıyor. Ayrıca ileri tarihlerde denizcilik işletmesi, denizcilik hukuku, denizcilik tarihi, deniz bilimleri gibi konuların da akademik programlarına eklenmesi planlanıyor.
(Güverte Bölümü öğrencisi Dilan Akbaba’nın katkılarıyla hazırlandı)

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın