STM, Pakistan için ASFAT’a destek verecek

MDN İstanbul
MİLGEM Korvetleri’nin Pakistan’a ihracatı kapsamında, STM Savunma Teknolojileri Mühen-dislik ve Ticaret A.Ş. ile Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT) arasında 16 Haziran 2020 tarihinde Ana Tahrik Sistemi tedariki ve entegrasyonuna yönelik mühendislik çözümleri konusunda işbirliği anlaşması imzalandı.

İşbirliği kapsamında, Pakistan Donanması STM tarafından günümüz teknolojileriyle donatılacak.

ASFAT ana yükleniciliğinde Pakistan Deniz Kuvvetleri için üretilecek MİLGEM Korvetleri’nin inşası İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda ve Karaçi Tersanesi’nde gerçekleştirilecek. Pakistan’ın ihtiyaçlarına yönelik olarak farklı askeri deniz projelerinde de doğrudan yer alan STM, Ocak 2013 tarihinde imzaladığı ve Ekim 2018’de teslim ettiği “Pakistan Denizde İkmal Gemisi (PNS MOAWIN)” ile Haziran 2016 tarihinde imzaladığı ve hâlâ başarılı bir şekilde devam etmekte olan “Pakistan Agosta 90 B Denizaltı Modernizasyonu” ile Pakistan donanmasının ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın