Feribot ihalesini Kolsan aldı

MDN İstanbul

Çanakkale’yle adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş.’nin alacağı yeni feribotlar› için yapılan ihalede Kolsan Gemi İnşaat Sanayi A.Ş. en iyi fiyatı vererek birinci oldu. İhaleyi kazanan firmayı GESTAŞ Yönetim Kurulu toplandıktan sonra seçecek.
Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü, şehirde deniz ulaşımını en iyi noktaya taşımak için çalıştıklarını söyledi. Zarar eden ve hizmet kalitesi açısından şu anki durumla kıyaslanmayacak kadar fark olan boğaz ve adalar hattının işletmesinin 3 yıl önce özelleştirilerek Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) tarafından kendilerine devredildiğini belirten Yürükçü, ilk iş olarak eskiyen filonun yenilenmesine karar verdiklerini hatırlattı.
Yürükçü, “Yenilemenin krediyle yapılması halinde şirketi büyük bir borç altına sokacaktık. Biz de uluslararası kiralama yöntemiyle dört yeni gemiyi 10 yıl süreyle kiralama yoluna gittik. İhaleye Gelibolu Gemi İnşaat, Çeksan Gemi İnşaat ve Kolsan Gemi İnşaat katıldı. Her iki dosyada da en iyi teklifi veren firma Kolsan oldu.” dedi. Yürükçü kazanan firmayla yapılacak sözleşmenin ardından ilk feribotların 15, ikincilerin 18 ayda tamamlanarak teslim edileceğini bildirdi.
Feribotlar hizmete girdiğinde Çanakkale ile Eceabat arasında ulaşımın 15, Gelibolu ile Lapseki arasında 18 dakikada sağlanacağını vurgulanan Hasan Yürükçü, her birinde en az beş kişinin çalışacağını sözlerine ekledi.
Avşa, Marmara ve Ekinlik adalarıyla Paşa Limanı ve Erdek arasındaki deniz ulaşımının da kendilerine devredilmesi için çalıştıklarından da bahseden GESTAŞ Genel Müdürü, burada “Selamiçeşme” adlı feribotun ulaşımı sağladığını, bayramdan sonra bu hattın kendilerine verilebileceğini kaydetti.

Bunu Paylaşın