WISTA Türkiye büyüyor

MDN İstanbul

Türk denizcilik sektöründe çalışan 27 kadın. Yüreklerini ortaya koydular ve dünya sularına yelken açtılar. Önce Wista Türkiye’yi kurdular, ardından Londra’ya gidip Genel Kurul’da kendilerini anlattılar. Daha bir yılı doldurmadan üye sayıları dalga dalga arttı

Ocak 2009’da kurulmasının ardından kısa sürede büyük yol kateden Wista Türkiye, geçtiğimiz ay Londra’da gerçekleşen 2009 Wista Genel Kurul Toplantısı’nda Başkan Nuvara Uslu Erdönmez, genel sekreteri Gül Aslıer Sandıkçı, sayman  Defne Cizre ve kurucu üyelerden Halime Can Yorulmaz’ın katılımıyla ülkemizi başarıyla temsil etti.
Wista Türkiye’nin ilk kez katıldığı bu konferans 300’ü aşkın üyenin katılımıyla gerçekleşti. İngiltere, İspanya, İsveç, Panama, Yunanistan gibi 22 ülkeden temsilcinin hazır bulunduğu toplantı büyük bir paylaşım ve dostluk ortamında başladı. İlk gün gerçekleşen açık oturumda Wista Türkiye’nin yanı sıra Wista Spain, Wista İsveç ve Wista Panama ülke tanıtımlarını içeren sunumların ardından Wista International Genel Kurul seçimleri de yapıldı. Yapılan oylama sonrasında Wista’nın başkanlık koltuğuna önümüzdeki iki sene için Wista Hellas’tan Vera Chalkidis (Commercial Director at Athenian Sea Carriers, Ltd.’in Athens, Greece) layık görüldü.
İkinci gün ise IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos’un açılış konuşmasıyla başladı. IMO’nun kadın programıyla ilgili IMO Teknik Destek Bölümü’nden Genel Direktör Pamela Tansey’in konuşmasıyla devam etti. Daha sonra ‘korsanlık’ ele alındı ve kaçırılan gemilerden birinin sahibi olarak Scan-Trans’tan Lars Juhl ve İngiltere Royal Navy’den Kaptan Sue Moore bizzat yaşadıkları tecrübeleri izleyicilerle paylaştı.
Konferansın üçüncü ve son gününde ise tüm dünyanın ve denizciliğin şu an içinde bulunduğu mali durum ile ilgili görüşler paylaşıldı. Lordlar Kamarası’nda gerçekleşen gala yemeğinin ardından kurulan dostlukların ortaklaşa yapılacak işlerle perçinleneceği görüşüne sahip tüm katılımcılar birbirlerine veda ettiler. Ocak 2009’da kurulup Mayıs 2009’da Wista International tarafından onaylanan ve Temmuz 2009’da kuruluş çalışmalarını tamamlayan Wista Türkiye’nin dinamizmi ve enerjisi diğer ülke üyeleri tarafından taktirle karşılandı. Wista Türkiye’nin bu kadar kısa süre içinde yaklaşık 30 kişilik üyeye ulaşması da  olağanüstü bir başarı olarak nitelendirildi. 2010 yılında Atina’da gerçekleçecek Wista Genel Kurul toplantısı, Wista Türkiye üyelerinin büyük ilgisini çekti. Bunun nedeni ise ülkemiz için bundan sonra yapılacak işler listesinin en başına Wista Genel Kurul Toplantısı’nın 2013 yılında Türkiye’de yapılacak olmasıydı. 2010 yılında Yunanistan’da gerçekleşecek Genel Kurul Toplantısı 2011 yılında İsveç’te, 2012 yılında ise Dominik Cumhuriyeti’nde düzenlenecek. Bu nedenle Wista Türkiye’ye hedef olarak 2013’te ev sahipliği yapabilmek kalıyordu. Önümüzdeki sene Atina’da yapılacak genel kurul toplantısında 2013 toplantısı için yarışan ülkeler arasında güçlü bir yer almaya karar verildi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın