Yelkenler kapıştı

MDN İstanbul

Bodrum Cruise Port’ta yarışçılar 29 Mayıs Cuma günü yaptıkları antrenman ile yarışacakları tekneleri ve parkuru tanıdılar. Gurup elemeleri sonrası, yelkenciler 31 Mayıs pazar günü kupa için denize açıldılar. Match Race Cup’da ekipler, Dufour 30 tekneler ile kıyasıya yarıştılar. Match Race Cup 2009, yarışlarının diğer ayakları ise; 26-28 Haziran 2009 ve 21-23 Ağustos 2009 tarihlerinde yine Bodrum’da yapılacak.
Yelkenli tekne yarışlarının en heyecan vericisi olan Match Race, takımların ikişerli olarak eşleşerek kendi aralarında yarıştığı, farklı ayaklardan oluşan ve eleme usulüyle gerçekleşen bir turnuvaya Türkiye’den tanınmış dümenci ve ekipler katılıyor, Üç ayak sonunda en çok puanı toplayan takım, trofe kupasını alacak ve önümüzdeki yıl da bu kupayı elinde tutmak için yelken açacaklar.
Başlangıç ve bitiş noktaları kıyıya yakın olan Match Race’in yarış parkuru ovaldir. Start çizgisi, iki şamandıra arasında olan ve rüzgara dik açıda konuşlanmış bir hattır. Tekneler bu hattan başlar ve rüzgara dik olarak seyrederek ilk şamandıraya giderler. Bu şamandırayı dönerek balon yelkenini basarlar ve ikinci şamandıraya doğru giderler. İkinci şamandıra start hattının yaklaşık 50 metre kadar üzerindedir. Bu turu 2-3 kere yaptıktan sonra finiş hattında yarışı bitirirler, yarışlar yaklaşık yarım saat sürer.

Bunu Paylaşın