Kadınlar yarıştı

MDN İstanbul

Kadınlar Yelken Okulu (Women Sailing School) tarafından düzenlenen, 1. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası 13-19 Haziran 2009 tarihlerinde Göcek koylarında gerçekleştirildi.
Toplam 7 ülkeden 30 kadının 5 tekne ile katıldığı gezi programı boyunca, kadınlar gündüzleri yelken açtığı geceleri ise koyların tadını eğlenerek çıkardılar.
Katılanlara yelken eğitimi de verilen gezinin amacını ise Kadınlar Yelken Okulu yöneticisi ve eğitmeni Neslihan Karayel’in sözleri ortaya koyuyor: “Özellikle Türkiye’de kadınlar denizden uzak yaşıyor ve bu çocuklarına da yansıyor. Çocuklar denizden korkuyorlar. Günümüz annelerine denizi ve yelkeni sevdirelim ki, denizci ve yelkenci çocuklar yetişsin”.
1. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası son iki gününde ise kano ve yelken yarışları düzenlendi. Kano yarışına tüm ekipler katılırken, yelken yarışına, bir gün önce kaza geçirerek dizine dikiş atılan skipperlarından yoksun Kermit teknesi katılmadı. Ekip üyeleri yarışa diğer teknelerde katıldı. Önümüzdeki yıllarda da geleneksel olarak tekrarlanması planlanan Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası’nda yarış psikolojisinden çok, ekip ruhu ön plana çıktı.
Kano yarışının galibi Hollandalı Faja Lobie ekibi olurken, yelken yarışında Faja Lobie (Hollanda) birinci, Sünger (Türkiye) ikinci, Sollare (Karma) üçüncü ve Afrodity (Karma) dördüncü oldu.
Turkon Holding-Port Göcek ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası; Swiss Hotel, Galley Restaurant, Sailors Inn, UK Sail ve MTM Yatçılık tarafından desteklendi.

Bunu Paylaşın