Ulusoy Denizcilik Meslek lisesi açıldı

MDN İstanbul

İşadamı Yılmaz Ulusoy’un annesi anısına yaptırdığı Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi açıldı.
Üsküdar Çengelköy’deki lisenin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulusoy ailesine sosyal sorumluluk anlayışından ve Türk milli eğitimine kazandırdığı bu eserden dolayı teşekkür etti.
Çelik, 2003 yılının başında Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre eğitim alanında Türkiye’nin dünyadaki 177 ülke arasında 102. sırada yer aldığını, 2006 yılının rakamlarına göre ise bu sayının 74’üncü sıraya yükseldiğini kaydetti. Hayırseverler sayesinde Türkiye’de 25 bin derslik yapıldığına işaret eden Çelik, “Eğitime katkısı olanlar gün geçtikçe arttı. 2003’ün sonunda Türkiye’de 9 tane denizcilik lisesi vardı. Bu sayıya 47 tane daha eklendi. Şu an 56 tane denizcilik lisesi bulunuyor. Son üç yılda Ulusoy ailesi tarafından üç tane denizcilik lisesi açıldı. Ben bir eğitimci olarak Serap ve Yılmaz Ulusoy Ailesi’ne bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi. İşadamı Yılmaz Ulusoy da annesi adına yaptırdığı lisenin açılışının eğitim için çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
‘’Eğitim sorununu halletmeyen bir toplum hiç bir yere varamaz. Okul açmak kolay ama ben meslek liselerini önemsiyorum. Çünkü bizim bütün sektörlerde ara eleman yetiştirme sıkıntımız var.’’

Bunu Paylaşın