3M, Ohmium’a yatırım yapıyor

MDN MEDIA

Gelişmekte olan iklim teknolojilerine açılmak isteyen ABD’li holding 3M, yeşil hidrojen üretimi için elektrolizör sistemleri geliştiren Ohmium International’a stratejik bir yatırım yaptı

3M, yatırımın şirketin iklim teknolojisindeki stratejik büyüme platformu ve ABD Enerji Bakanlığı’nın (DOEs) Hidrojen Enerjisi Earthshot girişimini ve yeşil hidrojen üretim maliyetini kilogram başına 1 dolara düşürme endüstri hedefini desteklemek için malzeme bilimindeki teknolojik uzmanlığından yararlanma vizyonuyla uyumlu olduğunu söyledi.

Ohmium, karbondan arındırılması zor endüstriyel sektörler için kritik öneme sahip fosilsiz bir enerji kaynağı olan yeşil hidrojeni üretmek için PEM’in performansını yenilenebilir enerjilerle eşleştirerek optimize etmek üzere tasarlanan proton değişim membranı (PEM) elektrolizörleri ile tanınıyor.

Şirket, Hindistan’ın Bengaluru kentinin hemen dışındaki Doddaballapura’da yeni gigafactory’sinin açılışını yaptı. Tesisin Ohmium’un üretim, montaj, kalite güvence, test, depo ve sevkiyat tesislerini tek çatı altında bir araya getiren ilk tesisi olduğu söyleniyor. Tesis, Ohmium’un küresel proje hattının taleplerini karşılamak için 2 gigawatt (GW) tamamen monte edilmiş ve test edilmiş elektrolizör sistemi sevk etmek üzere hazırlanıyor.

Ballantine şunları kaydetti: Yeni gigafabrikamızdaki kurdele kesimi Ohmium için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve Hindistan ve dünya çapında büyüyen müşteri hattımıza yeşil hidrojen çözümleri sunmamızı sağlıyor. 2GW elektrolizör yılda dört milyon ton CO2 azaltabilir – bu da 180 milyon ağaç tarafından yakalanan CO2’ye eşdeğerdir. Ve bizim için bu sadece bir başlangıç.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın