2023 yılı Paris MoU listeleri yayımlandı

MDN Editör

Dünya genelindeki ulus bayraklarının ve tanınmış kuruluşların performans sıralamasının yer aldığı Paris MoU’nun 2023 verileri paylaşıldı. Paris MoU Komitesi’nin 57’nci toplantısında açıklanan listelerin geçerliliği ise 1 Temmuz 2024’ten itibaren olacak.

Beyaz, Gri ve Siyah (WGB) Listesi olarak sıralanan bayraklar kaliteli, düşük performanslı, yüksek riskli ve çok yüksek riskli gibi her türlü statüde listelenebiliyor. Bu sıralamada yer alan tüm bayraklar 30 farklı denetimden geçiyor ve 3 yıl boyunca gözlem ve denetimlere tabii tutuluyor.

İlginizi çekebilir:

Türk bayrağı Paris MoU Gemi Performans Listesi’nde yükseldi

türk bayraklı gemi

Beyaz listede daha az göz altına alınan kaliteli bayrakları temsil ederken, ortalama performansa sahip bayraklar gri listede yer alıyor ve sık sık göz altına alınan gemilerin bayrakları ise kara listede yer alıyor.

Bu yılki listede ise 42’si beyaz listede, 17’si gri listede ve 12’si kara listede olmak üzere toplam 71 bayrak yer alıyor.

Beyaz listenin tepesinde Danimarka yer alırken onu Hollanda ve Norveç izledi. Türkiye’nin 27’nci sırada yer aldığı beyaz listede 10 sıra birden gerileyen Yunanistan bayrağı ise 13’üncü sırada yer aldı.

Paris MoU

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın